Abendrot 
11→18.05
→ Jan Latham-Koenig dirigent
→ Olga Jelinkova soliste sopraan
→ Galina Averina soliste sopraan
Programma
Richard Strauss Vier letzte Lieder
Luc Brewaeys Credeva
Gustav Mahler Symfonie nr. 4
do 11.05, 20:00
Concertgebouw, Brugge
Tickets
zo 14.05, 15:00
deSingel, Antwerpen
Tickets
do 18.05, 20:00
Paleis voor Schone Kunsten, Brussel
Ticket info

Het romantische laatste programma van dit seizoen baadt in een mysterieuze rode gloed. De Vier letzte Lieder van Richard Strauss zien gelaten het nakende noodlot tegemoet en belichamen in een symbolische, laatromantische taal het onvermijdelijke gevoel van berusting. Een groots en expressief orkest begeleidt de luisteraar in zijn serene tocht richting avondrood.


Het expressieve Credeva (“hij geloofde”) van centrale componist Luc Brewaeys vormt diens muzikale adieu aan leermeester Franco Donatoni. Jan Fabre tekent voor de tekst bij deze compositie voor twee sopranen en orkest.


Gustav Mahler zoekt in zijn Vierde Symfonie de finale slaap op. In een monumentale symfonie verklanken een sprookjesachtig scherzo, pakkende melodieën, kleurrijke harmonieën en meesterlijk uitgekiende variatiereeksen Das Himmlische Leben. Het laatste deel van de symfonie is een muzikale weerspiegeling van een feest in de hemel. Met chef-dirigent Jan Latham-Koenig in een glansrol, danst de lyrische sopraansolo op fonkelende orkestklanken naar het ultieme einde (van het seizoen).