missie

Symfonieorkest Vlaanderen is een professioneel, ondernemend symfonieorkest, jong van geest, en samengesteld uit een zestig geëngageerde en gepassioneerde topmusici. Symfonieorkest Vlaanderen brengt met solisten van wereldklasse zowel uitvoeringen en creaties van hedendaags werk als stijlvolle vertolkingen van het vertrouwde symfonische repertoire vanaf het classicisme.

 

Symfonieorkest Vlaanderen wil klassieke en hedendaagse muziek toegankelijk maken voor een breed en gediversifieerd publiek. Dankzij sterke keuzes en een gedurfde programmering maakt Symfonieorkest Vlaanderen van elk concert een unieke beleving. Het orkest streeft dan ook onafgebroken naar voortreffelijke interpretaties en uitvoeringen. Het orkest is overtuigd van een noodzakelijke complementariteit van het cultuuraanbod en is een loyale partner voor regionale en internationale culturele instellingen.

 

Symfonieorkest Vlaanderen wil een steeds belangrijker bijdrage leveren aan cultuureducatie en jongerenwerking in Vlaanderen. Het orkest vervult een voorbeeldfunctie in kansen scheppen voor jonge talentvolle componisten, solisten en dirigenten uit binnen- en buitenland.