Adagio for Strings 
08→11.02
→ Karel Deseure dirigent
→ Wibert Aerts solist viool
→ Gordan Nikolic solist viool
Programma
Samuel Barber Adagio for Strings
Joris Blanckaert #-1. Moments Before - Creatie
Arvo Pärt Tabula Rasa
Edward Elgar Serenade for Strings
download programmaboekje
do 08.02, 20:00
Concertgebouw, Brugge
Tickets
za 10.02, 20:00
Muziekcentrum de Bijloke, Gent
Ticket info
zo 11.02, 15:00
deSingel, Antwerpen
Tickets
inleidende video

NIEUW - Download gratis jouw programmaboekje van het concert - pdf

 

PROGRAMMAWIJZIGING - Wegens ziekte wordt soliste Kristien Roels vervangen door solist Gordan Nikolic (viool).

 

Februari brengt een bijzonder concert met composities als stapstenen in een overkoepelende verhaallijn uitgedacht door componist Joris Blanckaert. Hij selecteerde drie monumenten uit het strijkersrepertoire en verweeft deze met nieuw werk van eigen hand.

 

I.s.m Eva Giolo, videomontage / Beelden werden gebruikt met toestemming van Het Huis van Alijn & Hiroshima Peace Memorial Museum

 

Voor Blanckaert draagt elke vorm van schoonheid ook een kiem van lelijkheid in zich. Elk vredevol moment kan de voorbode zijn van oorlog. Voortekenen van naderend onheil willen of kunnen we veelal niet zien. En zo vindt op één nacht de Rwandese genocide plaats, start de Eerste Wereldoorlog door één moord in een uithoek van Europa of slaat de belofte van een mooie dag in Fukushima om in catastrofe. Dit concert gaat terug naar het moment voor de ramp, het moment waarop de kaarten reeds zijn geschud maar nog niet gedeeld. Het is de stilte voor de storm. Het naïeve optimisme in de warme werken van Barber en Elgar maken plaats voor bewustwording bij Blanckaert en uiteindelijk uitgepuurde berusting bij Pärt. Dirigent Karel Deseure is uw gids in een brandend actuele en beklijvende concert.

 

te ontdekken!anders klassiek