David Angus

Gastdirigent

David Angus is artistiek directeur van Boston Lyric Opera, waar hij het merendeel van de producties dirigeert en het muzikale beleid uitstippelt. Daarvoor was hij artistiek directeur van Glimmerglass Opera in New York. Hij is ook ere-dirigent van Symfonieorkest Vlaanderen, dat hij jaren leidde als chef-dirigent. Hij speelde overigens een belangrijke rol in de uitbouw en professionalisering van dit Belgische orkest. Angus debuteerde recent ook o.a. met Hong Kong Philharmonic en Toscanini Orchestra uit Parma. Er was ook een blij weerzien met London Philharmonic Orchestra, met wie hij nieuwe cd-opnames maakte en vele concerten speelde.

 

Angus zette zijn eerste muzikale stappen als koorlid in het befaamde King’s College in Cambridge in het Verenigd Koninkrijk. Als jongeman studeerde hij piano aan de Surrey University. Eens die studie afgerond, vervolmaakte hij zich als dirigent aan het Royal Northern College of Music in Manchester, waar hij drie Ricordi-prijzen voor opera-directie in de wacht sleepte.

 

Angus’ operacarrière leidde hem naar Italië, waar hij verschillende producties leidde in Turijn, Milaan, Bologna en Modena. In eigen land werkte hij samen met Scottish Opera, Opera North en English Touring Opera. Als gast-dirigent kreeg hij ook veel waardering voor producties bij Canadian Opera Company, Cleveland Opera, Opéra National de Paris, Danish National Opera, Malmö Opera en Icelandic Opera.

 

Ook op de radio is David Angus vaak te horen. Muziek onder zijn leiding wordt gebracht op BBC Radio 3, Oostenrijk, Ierland, Nederland, Denemarken, Italië en de Vlaamse klassieke muziekzender Klara. Angus dirigeert (kamer)orkesten en koren over gans Europa – vooral dan in Scandinavië- en in Noord-Amerika.

Concerten met David Angus.
vr 15.09, 20:30
Sint-Maartenskathedraal, Ieper
Tickets
za 16.09, 20:30
Sint-Maartenskathedraal, Ieper
Tickets