Jonathon Heyward

Gastdirigent

Jonathon Heyward wordt beschouwd als een van de meest opwindende dirigenten van zijn generatie. Sinds 2016-2017 is hij assistent-dirigent van de Hallé Orchestra in Manchester.

 

In 2015 won Heyward met de toekenning van de Grand Prize de 54e International Competition for Young Conductors in Besançon. Concertclassic.com prees hem als iemand “die muziek omarmt met het enthousiasme en de energie van een drieëntwintigjarige. Met overweldigende maar precieze gebaren leidde hij een swingende The Chairman Dances op onweerstaanbare en kleurrijke wijze.”

 

Opgeleid als cellist startte Heyward zijn dirigentenstudies aan The Boston Conservatory bij Andrew Altenbach. Tussen 2012 en 2014 was hij er assistent-dirigent aan de opera-afdeling. Tijdens die periode werkte hij mee aan verschillende producties waaronder La Bohème, De Toverfluit en The Rape of Lucretia. In 2013 werd hij de jongste halve-finalist ooit van The Blue Danube International Opera Conducting Competition in Oostenrijk. De jury loofde hem als “een vers nieuw talent met uitzonderlijke muzikale kunde.”

 

Heyward is een Julius Rudel/Kurt Weill Conducting Fellow en is LACO’s Lift Every Voice assistent-dirigent.

"Jonathon Heyward verleidde de jury voorgezeten door Dennis Russell Davies zowel met zijn technische als met zijn emotionele kwaliteiten."
(Concours Besancon)
Concerten met Jonathon Heyward.
zo 11.03, 15:00
deSingel, Antwerpen
Tickets
di 13.03, 20:00
Paleis voor Schone Kunsten, Brussel
Ticket info
do 15.03, 20:00
Concertgebouw, Brugge
Tickets
vr 16.03, 20:00
Muziekcentrum de Bijloke, Gent
Ticket info
ma 02.04, 20:00
O.L.V Ter Duinenkerk, Koksijde
Ticket info
Jonathon Heyward tijdens de dirigentenwedstrijd van Besanšon