Karel Deseure

Gastdirigent

De jonge Belgische dirigent Karel Deseure maakte in 2013 zijn succesvol debuut bij Symfonieorkest Vlaanderen met de Vijfde Symfonie van Beethoven. Daarop volgden uitnodigingen van verschillende orkesten.


Intussen was hij gastdirigent bij het Residentieorkest, Philharmonie ZuidNederland, deFilharmonie Antwerpen, Brussels Philharmonic, Ludwig, het Radio Filharmonisch Orkest, het Gelders Orkest, l’Orchestre Philharmonique Royal de Liège en Symfonieorkest Vlaanderen. In mei 2016 maakte hij zijn succesvol opera debuut met Puccini’s La Bohème bij Opera Zuid.

Van 2013-2015 was hij verbonden als assistent-dirigent van het Radio Filharmonisch Orkest, waar hij de komende seizoenen ook als gastdirigent zal optreden. Daarnaast werd hij door het Koninklijk Concertgebouworkest gevraagd als assistent-dirigent voor Wagners Lohengrin en verving hij Valery Gergiev tijdens repetities bij het Rotterdams Philharmonisch.

Hij werd geselecteerd voor verschillende prestigieuze masterclasses: bij Bernard Haitink tijdens het Luzern Festival, Peter Eötvos en het Orchestre Philharmonique de Radio France en David Zinman en het Tonhalle Orchester Zürich. Ook de masterclasses bij Jorma Panula waren essentieel in zijn vorming. In 2013 won hij in Parijs-Ville d’Avray de 2de prijs en publieksprijs tijdens het “Concours de Direction d’Orchestre” en in datzelfde jaar ontving hij ook de prestigieuze dirigentenprijs van Het Kersjesfonds.

Karel studeerde dwarsfluit aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en orkestdirectie aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag.

 

www.kareldeseure.com

"Maar de ware held staat in de orkestbak. Dirigent Karel Deseure vormt het orkest om tot een kamerorkest dat naar wens versnelt, vertraagt of verkleurt. De Vlaming kneedt de noten tot een doorzichtig, op de juiste momenten gloeiend goedje."
(De Volkskrant)
Concerten met Karel Deseure.
do 08.02, 20:00
Concertgebouw, Brugge
Tickets
za 10.02, 20:00
Muziekcentrum de Bijloke, Gent
Ticket info
zo 11.02, 15:00
deSingel, Antwerpen
Tickets
Karel Deseure dirigeert Glazunov
Karel Deseure dirigeert Glazunov