De Beren Gieren

In het aftasten van de grens tussen verwachting en verrassing kom je De Beren Gieren tegen. Het jonge trio dat in 2009 werd opgericht, behoort ongetwijfeld tot de kruim van de Belgische jazz. Ze waren van 2010-14 ‘artist in residence’ van het Gentse kunstencentrum Vooruit en ontvingen drie prijzen op Jazz Hoeilaart (waaronder de hoofdprijs). Hun tweede album ‘a raveling’ (2013) zorgde voor de internationale doorbraak en ‘The Detour Fish’ (2014), een live-opname met de Portugese trompettiste Susana Santos Silva, werd overal lovend ontvangen. In 2015 verscheen hun derde trio album “One Mirrors Many” dat zowel in België als internationaal uiterst positief werd onthaald. Jazzism prees de plaat zelfs als meest invloedrijke & actuele album van het moment.  De band stond zowat op ieder mogelijk nationaal jazzpodium, van CC tot festival en de groepsnaam klinkt ondertussen ook ver buiten de landsgrenzen. Het drietal staat bekend voor zijn unieke, energieke sound, sprankelende melodieën, complexe structuren en eigenzinnige titels. Ze brengen een mengeling van polyritmische soundscapes, ingewikkelde wendingen en meezingers en kunnen stemmingen plotseling laten omslaan. Een live belevenis die dus iedere muziekliefhebber boeit.

 

Fulco Ottervanger is een Nederlands-Belgische multi-instrumentalist, zanger, componist & improvisator. Aan het conservatorium van Gent studeerde hij jazzpiano bij Erik Vermeulen en klassieke compositie bij Frank Nuyts.

 

Lieven Van Pée raakt op jonge leeftijd al geïntrigeerd door de brede waaier van het muzieklandschap. Op zijn achttiende start hij een opleiding in de Jazzstudio in Antwerpen. Daar ruilt hij al snel de basgitaar in voor de contrabas en geraakt hij meer en meer gefascineerd door jazz en improvisatiemuziek.

 

Simon Segers' zin voor het musiceren werd aangewakkerd door zijn oudere broer, gitarist Frederik Segers. Sinds de prille tienerjaren spelen ze samen in tal van projecten en ontwikkelde Simon een liefde voor lange en diepgaande samenwerkingen. De groep en de muziek die deze produceert komt bij Simon op de eerste plaats.

 

www.deberengieren.be

"Dit veelzijdige album is schitterend. Het is briljant, het is clever. Het zou stom zijn De Beren Gieren niet te bewonderen."
(Citizen Jazz, over hun meest recente plaat)
Concerten met De Beren Gieren.
do 23.11, 20:00
Concertgebouw, Brugge
Tickets
vr 24.11, 20:00
Muziekcentrum de Bijloke, Gent
Ticket info
zo 26.11, 15:00
deSingel, Antwerpen
Tickets