Emma Posman

sopraan

Emma Posman begon haar muzikale opleiding aan het MaGo Gent en later aan het MuDa in de klas van Philippe Wesemael. Momenteel studeert ze zang aan het Koninklijk Conservatorium Gent in de klas van Hendrickje Van Kerckhove. Ze behaalde hier reeds haar Bachelordiploma met grote onderscheiding.

 

In het verleden volgde ze masterclassen bij Dietrich Henschel, Zeger Vandesteene, Gidon Saks, Salome Kammer, Jennifer Hamilton, Yva Barthélémy, Valerie Girard en anderen.

 

Ze won de eerste prijs, publieksprijs en speciale prijs ‘été Mosan’ in de internationale competitie Bell’Arte. Ze won tweemaal de solistenwedstrijd in het conservatorium van Gent en kreeg hierdoor de kans om met orkest op te treden o.l.v. Dirk Brossé. Ze werd finaliste in de Maria Caniglia-competitie in Sulmona, Italië. Ze won de derde prijs in de internationale wedstrijd Triomphe de l’Art in Brussel.

 

In operaproducties in binnen- en buitenland zong ze de rollen van Flora in Turn of the Screw (Britten), Plaisir en Naiade in Armide (Gluck), Second woman en First witch in Dido and Aeneas (Purcell) , Damigella in L’incoronazione di Popea (Monteverdi), La Princesse in L’enfant et les sortileges (Ravel) en Lucinda in Conti’s Don Chisciotte in Sienna Morena onder de regie van Sigrid T’hooft. Ze zong opera- en operettescenes in de Vlaamse Opera in Gent met het ensemble Arte Vocale olv. Erika Pauwels.

 

Ook is ze actief als soliste in oratoria en concerten. Ze heeft veel ervaring met het uitvoeren van hedendaagse composities en zorgde voor de creatie van werken van volgende componisten: Henk De Bruycker, Dirk Blockeel, Lucien Posman, Sina Rahimi Fetrati, Arne Gunst, Ward De Vleeshouwer, Evert Bogaert,…

Concerten met Emma Posman.
zo 11.03, 15:00
deSingel, Antwerpen
Tickets
di 13.03, 20:00
Paleis voor Schone Kunsten, Brussel
Ticket info
do 15.03, 20:00
Concertgebouw, Brugge
Tickets
vr 16.03, 20:00
Muziekcentrum de Bijloke, Gent
Ticket info
ma 02.04, 20:00
O.L.V Ter Duinenkerk, Koksijde
Ticket info