Katrien Baerts

sopraan

Het opkomende talent van de jonge sopraan Katrien Baerts ontkiemde aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, waar ze een master in zowel viool als zang behaalde. Nadat ze met grote onderscheiding afstudeerde, werd ze geëngageerd door de Dutch National Opera Academy te Amsterdam. In 2015 maakte Katrien Baerts haar debuut bij De Nationale Opera en het KCO in Lulu (Berg).

 

Katrien werkte samen met dirigenten als Jonathan Berman, Reinbert de Leeuw, Richard Egarr en Otto Tausk. Ze ontving verschillende prijzen en behaalde op de Koningin Elisabeth Wedstrijd voor zang in 2011 een plaats in de halve finale. In juni 2014 verscheen een haar gelauwerde opname met Het Collectief o.l.v. Reinbert de Leeuw, van de Sieben frühe Lieder (Berg) en de Maeterlinck Lieder (Zemlinsky) bij Fuga Libera.

 

Sinds 2006 geeft Katrien regelmatig recitals met pianist Bart Verheyen. Samen werden ze geselecteerd voor deelname aan de internationale liedmasterclasses van Udo Reinemann. Op hun repertoire staan zowel bekende liederen als ook zelden uitgevoerde cycli en het programma 'In Exile', met liederen van componisten die omwille van het Naziregime naar Amerika vluchtten.

  

In seizoen 2016-2017 zong Katrien Baerts met Operahuis LOD in een productie van The House of the Sleeping Beauties in Japan, zong zij Brittens Les Illuminations in Zwitserland en trad zij op met o.a. het Royal Northern Sinfonia, Klangforum Wien, Nederlands Kamerorkest, Residentie Orkest. Daarnaast zingt Katrien Baerts met Nieuw Amsterdams Peil, het Ferschtman Trio en diverse liederenprogramma’s in binnen- en buitenland.

 

 

www.katrienbaerts.com

"In de verte doemt de sopraan Katrien Baerts op. Haar gezang vult de loods met prachtige klanken en zinderende emotie. Het hoogtepunt!" (Knack Focus)
Concerten met Katrien Baerts.
do 11.01, 20:00
Concertgebouw, Brugge
Tickets
za 13.01, 20:00
CC Zwaneberg, Heist-op-den-Berg
Ticket info
zo 14.01, 16:30
deSingel, Antwerpen
Tickets
zo 21.01, 15:00
Muziekcentrum de Bijloke, Gent
Ticket info
zo 28.01, 15:00
De Spil, Roeselare
Ticket info
Katrien Baerts tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd
Katrien Baerts tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd