Lee Bisset

sopraan

Lee Bisset werd door The Guardian de hemel ingeprezen als “op alle vlakken de meest krachtige ‘Sieglinde’ sinds Helga Dernesch”. De Britse sopraan werd geboren in Schotland, dat ze vertegenwoordigde tijdens de BBC Cardiff Singer of the World Competition. Ze studeerde aan het Royal Northern College of Music en de National Opera Studio alvorens toe te treden tot het Young Singers’ Programme van de English National Opera.

 

Met de Longborough Festival Opera bouwde Bisset een band voor het leven op. Ze vertolkte er reeds de titelrollen in Katya Kabanova en Tosca en was Tatyana in Eugene Onegin, Gutrune in Götterdämmerung, Freia in Das Rheingold, Isolde in Tristan und Isolde en Sieglinde in Die Walküre. Daarnaast was Bisset in eigen land reeds te gast bij de Chelsea Opera Group, het Dorset Opera Festival, Northern Ireland Opera, Opera North en Scottish Opera. Ook op internationale podia schitterde ze al: met Opera Memphis, Opera Omaha, de Ópera de Bellas Artes in Mexico City en de Ópera São Paulo.

 

Lee Bisset volgt verder training bij Dame Anne Evans. Ze werd recent gevraagd voor de rol van Yaroslavna in Prince Igor met Chelsea Opera Group en keerde terug naar Opera Omaha voor de titelrol in Tosca. Voor de Longborough Festival Opera neemt ze opnieuw de rol van Isolde in Tristan und Isolde voor haar rekening. Ze speelt ook Brünnhilde in Götterdämmerung – Act 2 met The Mastersingers, Brünnhilde in Siegried – Act 3 met de Scottish Wagner Society en Gerhilde in Die Walküre op het Edinburgh International Festival, editie 2017.

 

A Symphony of Trees betekent haar eerste samenwerking met Symfonieorkest Vlaanderen.

Concerten met Lee Bisset.
vr 15.09, 20:30
Sint-Maartenskathedraal, Ieper
Tickets
za 16.09, 20:30
Sint-Maartenskathedraal, Ieper
Tickets