Nareh Arghamanyan

piano

De sensationele pianiste Nareh Arghamanyan – nog steeds geen 30! – wordt alom geprezen voor haar “elegantie, fijnzinnigheid en vurige verbeelding”, “unieke sensuele vertelstijl”, “precieze stilistische benadering” en “charismatische podiumprésence”.

 

Van Musikverein Vienna tot Lincoln Center New York: Nareh betovert concertgangers in prominente zalen wereldwijd. Met meer dan 30 verschillende concerto’s in haar repertoire speelde ze reeds met vele van ’s werelds meest prestigieuze orkesten. Nareh is regelmatig te horen in de belangrijkste steden van Azië, Europa en Noord-Amerika. Ook op bekende festivals wordt ze vaak uitgenodigd. Ze werkte reeds samen met topdirigenten als Sir Neville Marriner, Alain Altinoglu, Yasuo Shinozaki, Olari Elts, James Gaffigan en Michael Francis.

 

Na haar succesvolle eerste soloplaat uitgebracht in 2009 bij het Canadese Analekta Label, tekende ze bij Pentatone Records in 2011. Ze oogstte er meteen veel lof voor haar cd met solowerken van Rachmaninov. Haar opnames werden gerecenseerd in enkele van de meest vooraanstaande muziekmagazines en werden er geprezen als “opname van het jaar”, “beste nieuwkomer klassieke muziek”, “artiest van het jaar” en “beste nieuwe artiest”.

 

Al sinds haar 6 jaar wordt Nareh gezien als een wonderkind. Ze won reeds meer dan 18 internationale awards en prijzen. Haar grote doorbraak kwam er op 18-jarige leeftijd, toen ze in 2008 de Eerste Prijs en alle andere Special Prizes binnenrijfde op de Montreal International Musical Competition. Ze schreef er geschiedenis als de jongste winnaar ooit.

 

Nareh werd geboren in Armenië in 1989. Ze studeerde bij Alexander Gurgenov aan de Tchaikovsky Music School in Yerevan. Op haar vijftiende werd ze de jongste studente aan de University of Music and Performing Arts in Wenen. Ze genoot er een opleiding bij Heinz Medjimorec. Nareh zette haar studies verder bij Avedis Kouyoumdjian en Arie Vardi aan The Hannover University of Music and Drama. Nareh spreekt vloeiend 4 talen en resideert momenteel in Wenen.

 

www.arghamanyan.com

"Een groot, groot, groot talent... een superster in wording."
(Musical America Magazine)
Concerten met Nareh Arghamanyan.
do 07.06, 20:00
Concertgebouw, Brugge
Tickets
vr 08.06, 20:00
St. Johns International School, Waterloo
Ticket info
zo 10.06, 15:00
deSingel, Antwerpen
Tickets
Nareh Arghamanyan speelt Rachmaninov
Nareh Arghamanyan speelt Rachmaninov