Wibert Aerts

viool

Wibert Aerts (°1974) is een zeer ervaren kamermuzikant en violist van het internationaal geprezen kamermuziekkwintet “Het Collectief “. Daarnaast heeft hij tevens een stevige reputatie opgebouwd met gedurfde solorecitals waar vooral het moderne en hedendaagse repertoire voor vioolsolo centraal staat. Naar aanleiding van zijn soloalbum “Violin Faces” (uitgebracht op het label Fuga Libera) kreeg hij o.a lovende persartikels in Le Monde de la Musique, Classiqueinfo, Resmusica, De Standaard, Knack.

 

Sinds 1998 vormt hij tevens een duo met de Spaanse pianiste Caridad Galindo en speelde hij concerten als solist of in kamermuziekverband met o.a Reinbert De Leeuw, Arie van der Beeck, Jonas Alber, Symfonieorkest Vlaanderen, Alasdair Beatson en Roel Dieltiens. Daarnaast was hij werkzaam (2011-2013) als concertmeester en kamermuzikant bij het vermaarde Doelenensemble (Rotterdam) en was hij lid van het Taurus-Quartet (2012-2014). Wibert Aerts is ook vaste gastmuzikant in ensembles als HERMESensemble en Spectra-ensemble. Hij treedt op in heel Europa en speelt er concerten in prestigieuze concertzalen en op belangrijke festivals. Zijn kamermuziekconcerten brengen hem ook naar andere continenten.

 

Wibert Aerts is sinds jaren alom geprezen in de interpretatie van het nieuwe repertoire voor vioolsolo en verzorgde vaak creaties voor vioolsolo op festivals als Ars Musica, Festival van Vlaanderen, Transitfestival (2013) Klarafestival en op belangrijke podia (De Singel, Beursschouwburg, Amuz, Concertgebouw Brugge, Flagey). Verscheidene belangrijke componisten hebben solowerken voor hem geschreven waaronder L. Brewaeys, F. D’haene, J-P. Deleuze, V. Baltakas, B van Camp en D.Janssens.

 

Aerts heeft een tiental zeer gunstig onthaalde cd’s op zijn actief staan , met werk van o.a. Bach, Messiaen, Schönberg, Xenakis en Berio.

 

Wibert Aerts is docent aan Conservatoire Royal de Mons (Arts2).

"Belgische violist Wibert Aerts heeft deze plaat gepolijst tot in de perfectie."
(The Strad, over zijn eerste soloalbum)
Concerten met Wibert Aerts.
do 08.02, 20:00
Concertgebouw, Brugge
Tickets
za 10.02, 20:00
Muziekcentrum de Bijloke, Gent
Ticket info
zo 11.02, 15:00
deSingel, Antwerpen
Tickets