Beethoven Complete Symphonies Vol. 2 nu te koop

Samen met chef-dirigent Kristiina Poska brengt Symfonieorkest Vlaanderen alle symfonieën van Ludwig van Beethoven uit op cd. Al enige tijd vormen de symfonieën van deze grootmeester een referentiepunt voor het orkest, een fel verlicht baken centraal in het hart van de symfonische literatuur. 

Het tweede volume uit deze reeks combineert Beethovens Tweede en Derde Symfonie. Hoewel Beethovens Tweede Symfonie het klassieke traject van zijn Eerste Symfonie volgt, markeert het een overgang van zijn eerdere werken naar een meer assertieve en individuele stijl. Je hoort zijn trots en persoonlijke strijd tegen zijn oprukkende doofheid. 

Beethovens Derde Symfonie, 'Eroica', vertegenwoordigt een monumentale verschuiving in het symfonische genre en breekt met de conventionele normen. Het revolutioneert de symfonische compositie door de omvang, duur en expressieve mogelijkheden van de symfonie uit te breiden. Beethoven legt daarmee de basis voor de Romantiek in de muziek.

Bestel jouw exemplaar

Graag een fysiek exemplaar voor jouw collectie? Je kan tijdens elk concert van de reeks 'Sibelius' Mooiste' een gesigneerd exemplaar kopen. Kom je niet naar het concert? Dan sturen we je graag een exemplaar op!

Prijs: €20

Stuur een e-mail naar tickets@symfonieorkest.be met je naam en voornaam/ straatnaam en huisnummer/ postcode en gemeente/stad. Verzendkosten zitten in de prijs inbegrepen (met uitzondering van het buitenland). 

Beluister de opname

Hier kan je overzicht vinden van alle streamingdiensten waarop je de opname kan beluisteren. Sla het album op en geniet elke dag van een streepje Symfonieorkest Vlaanderen.

De cd is vanaf 10 oktober te koop tijdens concerten van Symfonieorkest Vlaanderen of online.